Ugnstekt falukorv med potatismos, till detta dricker vi mjölk eller vatten

Ingredienser:

·600 gram falukorv

·1/2 gul lök

·1 tomat

·2 dl riven ost

·6 msk senap

·6 msk ketchup

·6 msk bostongurka



Tillagning:

1.Sätt ugnen på 175 grader. Förbered potatismos - skala och börja koka potatis.

2.Ta av skinnet på falukorven samt skär snitt nästan igenom över hela falukorven.

3.Lägg falukorven i en ugnsform med lite olivolja eller smör i botten.

4.Fyll snitten i falukorven med skivad lök och tomatskivor.

5.Fördela senap, ketchup och toppa med några matskedar bostongurka på falukorven.

6.Sist fördelar du riven ost över falukorven.

7.Stek falukorven i ugnen i 30 minuter eller tills den ser god ut.

8.Gör potatismoset under tiden.

9.Servera falukorven med potatismos samt extra senap, ketchup och bostongurka.

En tomatsallad, kokt broccoli samt finriven morot är också gott till.