Sivs helstekta rotselleri Portioner: 8 bufféportioner • 1 rotselleri (à ca 800 g) • 50 g smör • 1 tsk flingsalt • 100 g smör • 1 dl rostade hasselnötter • 4 kycklingfiléer (gärna majskyckling, à ca 150 g) • 3 kryddmått salt • 1 kryddmått peppar • 2 msk rapsolja • 250 g blandad svamp (t ex. kantareller, champinjoner och karljohan) • 2 msk smör • 2 kryddmått salt • 1 kryddmått peppar Till servering • 75 g lagrad ost (gärna comté) 1.Sätt ugnen på 200°C. 2.Rotselleri: Tvätta/skrubba rotsellerin väl. Lägg i en form och bred smöret runt om. 3.Ställ in rotsellerin i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme, eller tills den är mjuk. Låt svalna och skär i bitar. 4.Brynt smör: Smält smöret i en kastrull. Låt det bubbla på svag värme tills det blir gyllene och börjar dofta nötigt. 5.Hasselnötter: Hacka hasselnötterna. 6.Sänk ungstemperaturen till 125°C. 7.Kyckling: Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn filéerna runt om i oljan i en stekpanna tills de får fin färg. 8.Lägg över i en ugnssäker form. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter, eller tills innertemperaturen är 72°C. 9.Rotselleri: Pensla rotsellerin med hälften av det brynta smöret. Strö över flingsalt. Ställ in i mitten av ugnen ca 10 minuter, eller tills den är varm. 10.Svamp: Ansa och stek svampen i smör i en stekpanna ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar. 11.Skär kycklingen i bitar. Lägg upp rotselleri, kyckling och svamp på ett fat. Strö över hasselnötter och flingsalt. 12.Till servering: Ringla över brynt smör och hyvla över osten.