Salsichas frescas från Portugal.
För 4 port.
Det här är en härlig korvgryta gjord på färskkorv salsichas
frescas . Traditionellt räknar man 100 g kött per person.
Ingredienser:
För 4 pers:
8 färskkorvar.
4 färska tomater (spolar under
hetvatten och bort av skalet)
1 gul lök
1 savojkålhuvud (går
även bra med vitkål)
3 Vitlöksklyftor
Någon sked hemlagad
senap lyfter receptet.
Salt efter smak.
Gör så här:
Skär kålen i stora bitar, ca 4*4 cm.
Skär tomater i bitar och
lök klyftas i smala klyftor
Fräs lök och vitlök i gjutjärnspanna eller annan större gryta tills den mjuknat
Lägg ned tomater. När dessa mjuknat och vattnat sig varvar man kål och korv i lager.
Sen på med lock. Nu är det bara att lämna det att koka tills korvarna är klara och kålen är mjuk. Serveras med ris, helst portugisisk typ av ris som är rundkornigt, lite som grötris. Det klibbar ihop och passar bra med denna rätt.