Salsichas frescas från Portugal.

För 4 port.

Det här är en härlig korvgryta gjord på färskkorv salsichas frescas . Traditionellt räknar man 100 g kött per person.


Ingredienser:

För 4 pers:
8 färskkorvar.
4 färska tomater (spolar under hetvatten och bort av skalet)
1 gul lök
1 savojkålhuvud (går även bra med vitkål)
3 Vitlöksklyftor
Någon sked hemlagad senap lyfter receptet.
Salt efter smak.

Gör så här:

Skär kålen i stora bitar, ca 4*4 cm.
Skär tomater i bitar och lök klyftas i smala klyftor

Fräs lök och vitlök i gjutjärnspanna eller annan större gryta tills den mjuknat

Lägg ned tomater. När dessa mjuknat och vattnat sig varvar man kål och korv i lager.

Sen på med lock. Nu är det bara att lämna det att koka tills korvarna är klara och kålen är mjuk. Serveras med ris, helst portugisisk typ av ris som är rundkornigt, lite som grötris. Det klibbar ihop och passar bra med denna rätt.