1 kg räkor med
skal
2 msk olja
5 dl vatten
2 msk smör
2 tsk curry
1 stor gul
lök
3 st vitlöksklyftor
1 msk vetemjöl
3 dl räkspad
2 msk tomatpuré
1 msk ketchup
1 st paprika
grön
1 st paprika röd
2 dl crème fraiche
1 msk cognac
(kan uteslutas)
Skala räkorna och lägg åt sidan. Fräs räkskalen i oljan och när
de vitnat slås vattnet på. Låt koka i ca 7 minuter. Sila bort
räkskalen men spara spadet. Hacka löken och fräs den tillsammans
med den pressade vitlöken i smör och curry. Strö över vetemjöl
och späd med räkspadet. Tillsätt tomatpuré och ketchup, rör om
och låt sjuda i 5-6 minuter. Rör ned crème fraiche och låt sjuda
ytterligare 5 minuter. Lägg i den strimlade paprikan och räkorna
plus alkoholen.
Efter detta får inte såsen koka för då
blir räkorna sega.
Serveras med ris och sallad.