Rågbröd med frukt o nötter
Ett ungt och mustigt
bröd som är gott att äta med bara lite smör på.
2 bröd
ca 1 kg frukt och nötter, t ex 250 g torkade aprikoser, 250 g russin, 1 påse hasselnötter (200 g) och 1 påse mandel (200 g)
10 dl Vetemjöl
8 dl Rågmjöl
1 tsk Kardemumma
2 tsk Bikarbonat
2 tsk Salt
2 dl Mörk sirap
1 l Filmjölk
Sätt ugnen på 150 grader.
Hacka nötter och frukt grovt. Blanda alla torra ingredienser. Blanda ner frukt och nötter. Häll i sirap och filmjölk och rör om väl. Fördela smeten i 2 smorda brödformar.
Grädda bröden ca 2 timmar i nedre delen av ugnen. Stjälp upp bröden på galler och låt svalna under en handduk.
Smaskens!