Potatis och purjolökssoppa

Det här behöver du :
5 medelstora potatisar
1 purjolök
Vatten
1 tsk salt
2-3 msk oxfond
(byt ut till grönsaksfond så får du den helt vegetarisk)

 

Så här gör du:
Skala potatis och skär i tunna klyftor. Skölj och hacka purjolöken. Lägg alltsammans i en rymlig kastrull och slå på vatten så det precis täcker. Salta! Låt koka tills potatis mjuknat. Vispa kraftigt
i soppan så potatisen går sönder så du får en tjockare soppa. Tillsätt köttfond eller buljong. Låt småputtra någon minut. Smaka av och servera. Soppan går utmärkt att förvara i kylskåp ett par dagar.


Tips!!
Om du får soppa kvar i kylskåpet går den utmärkt att mixa med stavmixer och blandas
ihop med färssmet till en köttfärslimpa eller goda biffar! Blir riktigt gott!