Potatis och purjolökssoppa
Det
här behöver du :
5
medelstora potatisar
1 purjolök
Vatten
1 tsk salt
2-3
msk oxfond(byt ut
till grönsaksfond så får du den helt vegetarisk)
Så
här gör du:
Skala
potatis och skär i tunna klyftor. Skölj och hacka purjolöken. Lägg
alltsammans i en rymlig kastrull och slå på vatten så det precis
täcker. Salta! Låt koka tills potatis mjuknat. Vispa kraftigt i
soppan så potatisen går sönder så du får en tjockare soppa.
Tillsätt köttfond eller buljong. Låt småputtra någon minut.
Smaka av och servera. Soppan går utmärkt att förvara i kylskåp
ett par dagar.
Tips!!
Om
du får soppa kvar i kylskåpet går den utmärkt att mixa med
stavmixer och blandas
ihop med färssmet till en köttfärslimpa
eller goda biffar! Blir riktigt gott!