Insänt av Ulla o Tommy S 171120

Piccata milanese ostpanerad schnitzel med tomatsås

4 portioner Piccata milanese

Förberedelse: 20 min

Tillagning: 15 min

Klart på: 35 min

Ingredienser

Tillagning

· 500 gram kött som kycklingfilé eller schnitzel på kalvkött

· 1 dl lagrad riven ost, helst parmesan eller Grana Padano

· 2 krm salt

· 1 krm vitpeppar

· 1 ägg

· 4 msk mjöl

· 4 msk olivolja att steka i

· TOMATSÅS:

· 1 gul lök

· 1 klyfta vitlök

· 3 msk olivolja

· 2 msk vetemjöl

· 2 burkar eller paket hela skalade tomater

· 2 dl vatten

· 1 krm rosmarin

· 1 tsk paprikapulver

· 1 msk vinäger

· 1 tsk socker

· 1 krm salt

· 0,5 krm vitpeppar


· Börja med tomatsåsen. Skala och hacka lök och stek på medelvärme i olivoljan.

· Skala och pressa i vitlöken. Stek några minuter.

· Pudra över vetemjöl och rör ut det.

· Tillsätt tomaterna. Skölj ut burkarna eller paketen med vatten som du tillsätter till tomatsåsen.

· Tillsätt rosmarin och paprika. Tillsätt vinäger och lite socker samt smaka av med salt och peppar (nymalen svartpeppar är gott)

· Koka tomatsåsen minst 10 minuter, ju längre desto godare. Lägg gärna ett lock på då tomatsås har en tendens att stänk över spisen annars.

· Förbered tillbehör: rosta blandade rotfrukter i ugnen, koka polenta eller koka ris till.

· Dags att göra Piccatan: Riv osten, grovt eller fint spelar ingen roll. Lägg i en skål.

· Tillsätt ägg, salt och vitpeppar och blanda ut med osten till en ost- och äggsmet.

· Banka ut köttet till schnitzlar om de inte redan är det. Lägg mjölet på en tallrik och salta och peppar lite. Blanda.

· Värm en stekpanna eller två.

· Vänd schnitzlarna i mjölet och doppa dem sedan i ost- och äggsmeten. Stek dem i lite olivolja på medelvärme ca 5 minuter på varje sida. Inte för varmt då bränns osten.

 

Servera Piccata milanese med tomatsås och tillbehör.