Insänt av Ulla o Tommy S 171120
Piccata milanese ostpanerad schnitzel med tomatsås
4 portioner Piccata milanese
Förberedelse: 20 min
Tillagning: 15 min
Klart på: 35 min
Ingredienser |
Tillagning |
· 500 gram kött som kycklingfilé eller schnitzel på kalvkött · 1 dl lagrad riven ost, helst parmesan eller Grana Padano · 2 krm salt · 1 krm vitpeppar · 1 ägg · 4 msk mjöl · 4 msk olivolja att steka i · TOMATSÅS: · 1 gul lök · 1 klyfta vitlök · 3 msk olivolja · 2 msk vetemjöl · 2 burkar eller paket hela skalade tomater · 2 dl vatten · 1 krm rosmarin · 1 tsk paprikapulver · 1 msk vinäger · 1 tsk socker · 1 krm salt · 0,5 krm vitpeppar
|
· Börja med tomatsåsen. Skala och hacka lök och stek på medelvärme i olivoljan. · Skala och pressa i vitlöken. Stek några minuter. · Pudra över vetemjöl och rör ut det. · Tillsätt tomaterna. Skölj ut burkarna eller paketen med vatten som du tillsätter till tomatsåsen. · Tillsätt rosmarin och paprika. Tillsätt vinäger och lite socker samt smaka av med salt och peppar (nymalen svartpeppar är gott) · Koka tomatsåsen minst 10 minuter, ju längre desto godare. Lägg gärna ett lock på då tomatsås har en tendens att stänk över spisen annars. · Förbered tillbehör: rosta blandade rotfrukter i ugnen, koka polenta eller koka ris till. · Dags att göra Piccatan: Riv osten, grovt eller fint spelar ingen roll. Lägg i en skål. · Tillsätt ägg, salt och vitpeppar och blanda ut med osten till en ost- och äggsmet. · Banka ut köttet till schnitzlar om de inte redan är det. Lägg mjölet på en tallrik och salta och peppar lite. Blanda. · Värm en stekpanna eller två. · Vänd schnitzlarna i mjölet och doppa dem sedan i ost- och äggsmeten. Stek dem i lite olivolja på medelvärme ca 5 minuter på varje sida. Inte för varmt då bränns osten. |
Servera Piccata milanese med tomatsås och tillbehör.