Pad thai – nudelwok med cashewnötter (4 portioner)

Wokade grönsaker med purjolök, paprika, ägg och sambal oelek, strimlad grisbog

Ingredienser

Så här gör du

  • 250g äggnudlar

  • 1 morot

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1/2 purjolök

  • 1 röd paprika

  • 1 burk böngroddar (à 280 g)

  • ca 500 g rapsgrisschnitzel av bog

  • 2 msk olja

  • flingsalt med jod

  • nymalen svartpeppar

  • 3 ägg

  • 2 lime

  • 2 tsk sambal oelek

  • 4 msk japansk soja

  • Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Håll dem varma.

  • Skala morot och vitlök, skiva moroten tunt i sneda skivor och finhacka vitlöken.

  • Skölj och strimla purjolöken. Dela kärna ur och strimla paprikan.

  • Skölj böngroddarna och låt dem rinna av.

  • Strimla köttet och stek det i hälften av oljan i en stekpanna ca 3 minuter.

  • Salta och peppra.

  • Ta upp köttet på en tallrik.

  • Stek grönsakerna tillsammans med vitlöken i resten av oljan.

  • Vänd ner köttet och böngroddarna. Stek ytterligare 1 minut.

  • Blanda ner äggen och rör runt tills de stelnat.

  • Pressa i saften av en halv lime,

  • Rör ner sambal oelek och soja.

  • Vänd ner nudlarna.


Till servering

Servera med cashewnötter och lime skuren i klyftor.