Katarinas Legymsallad till ca 4 personer

 

- Tre morötter

- Två palsternackor

- En bit rotselleri (ca 200 g)

- Två äpplen

- 150-200 g saltgurka eller ättiksgurka

- Ca 2 dl gröna ärter

- Lite gräslök (om man har hemma)

- Två hårdkokta ägg (om man så önskar)

 

Koka rotfrukterna (de får inte bli för mosiga)

Hacka rotfrukterna, äpplena, gurkan och äggen ganska smått

(om man har en s k alligator, så blir det lätt som en plätt)

Tillsätt ärterna och majonnäsen och blanda om.

 

Salladen kan hålla upp till en vecka i kylskåp.

Gott till kyckling, grillat eller kallskuret. Nyttigt också.


Majonnäs

 

- Tre äggulor

- En matskedar senap

- En nypa salt

- Två matskedar vinäger

 

Lägg allt i en skål. 

Vispa in 6 dl rapsolja med en liten stråle.