Katarinas Legymsallad till ca 4 personer
- Tre morötter
- Två palsternackor
- En bit rotselleri (ca 200 g)
- Två äpplen
- 150-200 g saltgurka eller ättiksgurka
- Ca 2 dl gröna ärter
- Lite gräslök (om man har hemma)
- Två hårdkokta ägg (om man så önskar)
Koka rotfrukterna (de får inte bli för mosiga)
Hacka rotfrukterna, äpplena, gurkan och äggen ganska smått
(om man har en s k alligator, så blir det lätt som en plätt)
Tillsätt ärterna och majonnäsen och blanda om.
Salladen kan hålla upp till en vecka i kylskåp.
Gott till kyckling, grillat eller kallskuret. Nyttigt också.
Majonnäs
- Tre äggulor
- En matskedar senap
- En nypa salt
- Två matskedar vinäger
Lägg allt i en skål.
Vispa in 6 dl rapsolja med en liten stråle.