Kassler med Bergakungens sås 4 per. 3/4-1 kg Kassler Sås 2 hackade gula lökar 1 hg rökt skinka i tärningar 2 msk smör 1 1/4 dl vitt vin ( kan uteslutas ) 2-3 dl vispgrädde 1/2 buljontärning gärna höns 1 1/2 msk tomatpuré 1/2 tsk paprikapulver 1 tsk dragon salt peppar Gör gärna dubbel sats sås den blir så god Lägg Kasslern i folie i 175 gr ugn 3/4-1 timme Fräs löken i smör i en traktörpanna eller kastrull, den ska bli gyllengul, tillsätt skinkan låt det fräsa någon minut, späd med vin å grädde tillsätt buljonen, smaksätt med tomatpurén å kryddor. Låt såsen koka ihop ca 5 minuter Tag bort nätet å ben från köttet, skär upp fina skivor Pressad potatis å broccoli är gott till