Ingers festgryta med tomatsallad.

En festgryta som kan förberedas i förväg och sätts in i ugnen när gästerna kommer.

 

Valfritt tärnat kött

Morötter

Lök

Buljongtärning

Fast potatismos

Persilja

Mängden bestämmer man själv.

 

Bryn köttet, peppra och salta. Använd stekskyn för att

efterkoka köttet. Tärna morötter i ej for stora tärningar och koka i fem minuter.

Sila bort spadet, kan användas i stekskyn. Hacka löken och stek

den tillsammans med morötterna.

 

Lägg över köttet i en ugnsfast form, bred över lök och morötter. Skall

täcka köttet väl. Häll över lite spad, men inte för mycket så att lök och

morötter löses upp.


Bred sedan över den fasta potatismosen till en tjocklek av c:a

3-4 centimeter. Grädda i ugnen i 225 grader till moset fått en gyllenbrun färg.

Garnera med persilja.

 

Tomatsallad.


Bered en ättikslag av 2 delar vatten, 2 delar socker och en del ättika,

som sedan kokas och tillåts kallna. Tillsätt lite olja så fettpärlor

bildas på lagen. Skiva tomater, hacka lök (gul eller röd efter smak).

Varva ner tomatskivorna i en skål och häll över lagen, skall täcka tomaterna.

Tillsätt lök och persilja.

Salladen bör stå och dra i minst fem timmar.