Inbakad fetaost med basilikakräm – från Harald
Beroende på hur stora man gör dessa snittar, så passar de bra som entréer på cocktailpartyn eller som en förrätt.
Den här entrén skäms verkligen inte för sig!
Prova dig fram!
Ingredienser
1 pkt smördegsplattor
1 pkt fetaost (av eget val)
1 st ägg, uppvispat
flytande honung
mynta
sesamfrön
1 kruka basilika
1 dl crème fraiche
1 st vitlöksklyfta
Sätt
ugnen på 200 grader.
Lägg fetaosten på degen. Vik ihop och nyp in kanterna.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med det uppvispade ägget.
Nagga lite med taggarna på en gaffel.
Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter tills de har fått fin färg.
Ringla över lite honung och toppa med mynta och sesam.
Blanda ingredienserna till basilikakrämen och smaksätt med salt och peppar.