Hasses gratinerade rödspätta med krämig mangold.
4 portioner, tillagningstid 30 minuter.
500 g rödspättsfiléer
1 msk Dijonsenap
1 msk smör
salt
1 msk finhackad persilja 50 g smör
2 Bifftomater, skivade
Krämig mangold
400 g Mangold, grovt skuren
1 schalottenlök
1 msk smör
1 burk crème fraiche
Sätt ugnen på 150 grader
Lägg spättafiléerna i en smord ugnsform, pensla med Dijonsenap, salta.
Lägg skivor av tomat ovanpå och sist ströbröd, klicka lite smör över.
Baka fisken i fem minuter, ta ut. Sätt ugnen på grillelement. Gratinera
ytterligare någon minut så att ytan blir gyllene.
Stek under tiden mangold och lök i smör under tre minuter, tillsätt crème
fraiche och koka ihop. Smaka av med salt.
Fisken är färdig vid en innetemperatur på 56 grader.
Smaklig måltid önskar Hasse i Mariestad.