Hasses fiskpudding
I dag serveras Fiskpudding med dill och kaviar.
Receptet: (4 personer)
400 g torskfilé
1 liten gul lök
1 msk smör
1 tsk salt
Till puddingen:
3 dl kallt, kokt matris
4 ägg
3 dl mjölk
2 msk hackad dill
3 msk rökt kaviar
salt och peppar
1. Finhacka löken och fräs den med smör i en kastrull. Lägg fisken i kastrullen och slå på vatten och salt.Sjud fisken 2 minuter under lock och dra kastrullen från värmen.
2. Blanda kokt ris med ägg, mjölk, dill och kaviar. Krydda blandningen med salt och peppar.
3. Slå av vätskan från fisken och blanda ner fisk och lök med ris och övriga ingredienser. Fisken ska gå sönder så att den blir jämnt fördelad.
4. Tippa upp allt i en smord form och grädda mitt i 200° ugn cirka 30 minuter eller till dess puddingen fått färg och stannat. Serveras med skirat smör, citron, riven isbergssallad och, om man så vill, kokt potatis.