Beriths rabarberpaj insänt av Berith 170719. Original av Ingrid Elf.


Pajdeg:

3 dl. Vetemjöl

125 g Smör eller margarin

3 msk. Kallt vatten.

 

Fyllning:

C:a 1 liter skuren rabarber

1 dl. Socker

1 msk. Potatismjöl

 

Ugnstemperatur 225 grader

Gör pajdegen genom att arbeta ihop ingredienserna, gärna för hand.

Låt degen vila i kylskåp i c:a 30 minuter.

 

Använd helst späd rabarber. Drag av skalet på äldre stjälkar. Skär

rabarbern i skivor . Lägg rabarber, socker och potatismjöl i en osmord

ugnssäker form, rör om så att allt blandas.

 

Gör en rulle av c:a 1/3 av degen och tryck fast den mot formens kant.

Kavla ut resten till ett galler. Pensla med uppvispat ägg och grädde.

Låt pajen svalna något innan den serveras med vaniljglass eller

vispgrädde.