BACONINLINDAD KYCKLING - superenkel
4 st kycklingfiléer
1 paket bacon
2 burkar créme
fraiche (smaksatt eller naturell eller en av varje)
1 st gul
paprika
champinjoner efter smak och humor
3-5 msk ketchup
eller chilisås
100 g riven ost
salt, svartpeppar och
eventuellt paprikapulver
Sätt
ugnen på 225 grader. Salta och peppra filéerna och linda sedan in
dem i baconskivor. Bryn i het panna.
Blanda cremé fraiche, tärnad
paprika, skivade champinjoner, ketchup/chilisås och lite av osten.
Krydda efter egen smak.
Lägg filéerna i en ugnsform (utan röran)
och sätt in mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Storleken på filéerna
avgör tiden.
Fördela sedan créme fraiche blandningen ovanpå
kycklingfiléerna och strö på ost och ställ in i ugnen ca 5
minuter tills osten fått lite färg.
Använd gärna termometer
så allting blir genomstekt. Servera med klyftpotatis eller ris samt
en god sallad.