Annikas Mälarögös med krämig gurksallad. 201026
600 gram gösfilé
2 kryddmått rosépeppar
25 gram kallt smör
Dillvippor, rosépeppar, citron, salt o peppar.
Ställ ugnen på 100 grader. Krydda gösen med rosépeppar,
0,5 tesked salt, 1 kryddmått peppar.
Lägg gösen i en ugnssäker form. Hyvla över smör.
Ställ in i ugnen c:a 45 minuter.
Gurksallad.
3 st. Västeråsgurkor eller saltgurka.
1 rödlök.
2-3 matskedar Kapris.
2 kryddmått salt.
2 kryddmått peppar.
2 dl. Crème Fraiche.
1 tesked Dijon senap.
Finhacka löken. Skiva gurkan i bitar. Blanda ihop
ingredienserna till en röra.
Garnera fisken med dill och lite stött rosépeppar.
Servera med kokt potatis och en citronskiva.