Insänt av Annika G 201214 Vad gör man med resten av julskinkan?


4 personer.

Julskinka

Kokt ris

1 burk sparris

3 dl vispgrädde

1 tsk bakpulver

Ketchup

Majonnäs

Konjak efter tycke och smak.


Skär skinkan i tunna skivor. Lägg på ett par sparrisar och rulla ihop dem.

Lägg riset i en ugnsfast form. Lägg på skinka o sparrisrullarna. Vispa grädden.

Blanda i ketchup, majonnäs, konjak, bakpulver och rör om.


Grädda i ugn 200 grader c:a 25 minuter.


Gröten som blir över gör jag en risgrynskaka med saftsås.


Vispa 2-3 ägg. 5 malda bittermandlar och blanda ner det i gröten.

Strö över lite kanel, socker och ströbröd. Klicka lite smör över det hela.


Saftsås, 4 dl outspädd saft, 1 dl vatten, 1,5 dl potatismjöl.

Koka upp under omrörning.