Insänt av Annika G 201214 Vad gör man med resten av julskinkan?
4 personer.
Julskinka
Kokt ris
1 burk sparris
3 dl vispgrädde
1 tsk bakpulver
Ketchup
Majonnäs
Konjak efter tycke och smak.
Skär skinkan i tunna skivor. Lägg på ett par sparrisar och rulla ihop dem.
Lägg riset i en ugnsfast form. Lägg på skinka o sparrisrullarna. Vispa grädden.
Blanda i ketchup, majonnäs, konjak, bakpulver och rör om.
Grädda i ugn 200 grader c:a 25 minuter.
Gröten som blir över gör jag en risgrynskaka med saftsås.
Vispa 2-3 ägg. 5 malda bittermandlar och blanda ner det i gröten.
Strö över lite kanel, socker och ströbröd. Klicka lite smör över det hela.
Saftsås, 4 dl outspädd saft, 1 dl vatten, 1,5 dl potatismjöl.
Koka upp under omrörning.