Anders Björks Ostkaka av färskost.
4 portioner.
Tillagningstid c:a 1 timme 15 minuter.
Ugnstemperatur 175 grader.
500 gram färskost, Keso (eller ostlöpe, finns på Apoteket)
C:a ½ dl sötmandel
3 ägg
5 matskedar socker
½ dl vetemjöl
1 dl grädde + 2 dl mjölk eller 3 dl mjölk.
Sätt på ugnen. Skålla och skala mandeln. Hacka den grovt
Vispa ägg och socker.
Blanda mjölk, mjöl grädde, Keso och mandel.
Häll smeten i en vid, smörad ugnssäker form eller på ett fat, rymd c:a 1,5 liter.
Grädda i mitten av ugnen c:a 1 timme.
Servera ostkakan ljum med vispad grädde och sylt (helst körsbär och inte för söt).
Kommentar: #1.
Jag har nu lagat ostkakan enligt Anders recept. Den var mycket god tyckte vi båda, men vi vill ha mald mandel i istället för grovt hackad mandel.
Hälsningar Eva och Leffe